FABRAZYME 35 mg Nedir ve Ne İşe Yarar?
FABRAZYME, beyaz ila kirli beyaz renkte, liyofilize bir kütle veya tozdur. 35 mg agalsidaz beta içerir. Bu ilaç, sindirim sistemi ve metabolizma ürünleri kapsamına giren enzimler grubuna aittir. FABRAZYME, bir alfa galaktosidaz enzimi olan agalsidaz beta aktif maddesini içerir. Fabry hastalığında aktivitenin olmadığı veya normalden düşük olduğu durumlarda enzim replasman tedavisinde kullanılır. Fabry hastalığı, hücrelerde ve kan damarı duvarlarında globotriaosilseramid (GL-3) adı verilen yağ asitlerinin birikmesidir. FABRAZYME, Fabry hastalığı tanısı alan hastalarda uzun süreli tedavi olarak kullanılmaktadır.
FABRAZYME 35 mg İçeriği
FABRAZYME içerisinde etken madde olarak agalsidaz beta; yardımcı madde olarak mannitol, sodyum fosfat monobazik monohidrat, sodyum fosfat ve dibazik heptahidrat bulunmaktadır.
FABRAZYME 35 mg İçeriğindeki Yardımcı Maddeler Hakkında Uyarılar
Bu tıbbi ürün her flakonda yardımcı madde olarak 20,4 mg sodyum fosfat monobazik içerir. Ayrıca monohidrat ve 59,2 mg sodyum fosfat dibazik heptahidrat içerir. Bu durum kontrollü sodyum diyeti uygulayan hastalarda dikkate alınmalıdır.
FABRAZYME 35 mg Nasıl Kullanılır?
Bu ilacı kullanırken daima doktorunuzun talimatlarına uymanız önemlidir. Herhangi bir şüpheniz varsa lütfen doktorunuza danışın. Yetişkinler için önerilen dozaj, Fabrazyme'in vücut ağırlığının kg'ı başına 1 mg dozunda 2 haftada bir uygulanmasıdır. FABRAZYME yalnızca Fabry hastalığının tedavisi konusunda bilgili bir doktorun gözetimi altında uygulanmalıdır.
FABRAZYME serum yoluyla intravenöz olarak uygulanır. İlacın uygulanmasından önce toz halindeki steril su ile karıştırılması gerekmektedir (tedaviyi uygulayacak sağlık profesyoneli için kullanma talimatı verilmiştir). FABRAZYME'in etkisinin çok güçlü ya da çok zayıf olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza veya eczacınıza danışmanız tavsiye edilir.
FABRAZYME 35 mg Kullanmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?
FABRAZYME'ı kullanmadan önce lütfen doktorunuza danışınız. FABRAZYME tedavisi görüyorsanız infüzyona bağlı reaksiyonlar yaşama ihtimaliniz vardır. Bu reaksiyonlar infüzyon işlemi sırasında veya infüzyon gününün sonuna kadar ortaya çıkabilir. Bu reaksiyonlar gibi istenmeyen etkiler ortaya çıkarsa olası yan etkilerin ortaya çıkmasını önlemek için ek ilaç tedavisi gerekebilir. Bu uyarılardan herhangi biri geçmişte meydana gelmiş olsa dahi sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
Agalsidaz betaya veya FABRAZYME'ın diğer bileşenlerinden herhangi birine karşı alerjiniz (aşırı duyarlılığınız) varsa kullanmayın.
FABRAZYME 35 mg Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmeli?
FABRAZYME serum yoluyla intravenöz olarak uygulanır. Toz halindeki ilaç uygulanmadan önce steril su ile karıştırılmalıdır (tedaviyi uygulayacak sağlık personeli için verilen talimatlara bakınız). FABRAZYME'ın etkilerinin çok yoğun olduğunu veya yeterince güçlü olmadığını düşünüyorsanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
FABRAZYME 35 mg Kullanımında Özel Durumlar
Eğer böbrek yetmezliğiniz varsa doz ayarlaması gerekmektedir.
FABRAZYME 35 mg Yiyecek ve İçecekle Kullanımı
FABRAZYME damar yolu ile alınan bir ilaç olduğundan yiyecek ve içeceklerle herhangi bir etkileşime girmemektedir, dolayısıyla ilacı yiyecek ve içeceklerle birlikte kullanabilirsiniz.
FABRAZYME 35 mg Almanız Gereken Dozdan Fazlasını Aldıysanız Ne Olur?
Bu ilacın güvenliği 3 mg/kg doza kadar belirlenmiştir. Daha yüksek dozda FABRAZYME kullandıysanız lütfen bir doktor veya eczacınıza danışınız.
FABRAZYME 35 mg Kullanmayı Unuttuysanız Ne Olur?
Almanız gereken dozlardan birisini kaçırdıysanız mutlaka doktorunuza haber veriniz. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.
FABRAZYME 35 mg Diğer İlaçlarla Kullanılabilir Mi?
Agalsidaz beta aktivitesinde teorik azalma riski nedeniyle FABRAZYME, klorokin, amiodaron veya benokin ile kombinasyon halinde kullanılmamalıdır. Gentamisin içeren ilaçlar doktorunuza bildirilmelidir. Halihazırda kullanmakta olduğunuz veya yakın zamanda kullandığınız reçeteli veya reçetesiz ilaçlarınız varsa mutlaka doktorunuza veya eczacınıza bilgi verin.
FABRAZYME 35 mg Nasıl Saklanmalıdır?
FABRAZYME ilacını çocukların göremeyeceği ve erişemeyecekleri yerde ambalajında saklayınız. Eğer flakon açılmamışsa 2 ve 8 derece arasında, buzdolabında saklanması önerilir. Eğer flakon açılmış ve sulandırılıp seyreltilmiş solüsyon haline getirildiyse 24 saate kadar 2 ve 8 derecede saklanabilir.
FABRAZYME 35 mg Kimler Kullanabilir?
FABRAZYME, yalnızca Fabry hastalığı tanısı alan hastalarda uzun süreli tedavi olarak kullanılmaktadır.
FABRAZYME 35 mg Bebeklere Verilebilir Mi?
8-16 yaş arası çocuklarda FABRAZYME için önerilen dozaj, vücut ağırlığının kg'ı başına 1 mg olmak üzere 2 haftada birdir. 0-4 yaş arası çocuklarda klinik çalışmalar yapılmamıştır. FABRAZYME 5-7 yaş için uygundur ancak bu yaş grubundaki hastalar için yarar ve riskler belirlenmediğinden doz önerisi yapılamamaktadır.
FABRAZYME 35 mg Yaşlılara Verilebilir Mi?
Yaşlılarda FABRAZYME (35 mg) kullanımı yetişkinlerle aynıdır. Yetişkinler için önerilen FABRAZYME dozu, vücut ağırlığının kg'ı başına 1 mg olacak şekilde 2 haftada bir uygulanmasıdır.
FABRAZYME 35 mg Gebelikte ve Emzirme Döneminde Kullanılır Mı?
Gebelikte ve emzirme döneminde FABRAZYME (35 mg) kullanımı için doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. FABRAZYME anne sütüne geçebilir. Emzirme boyunca FABRAZYME kullanımı önerilmemektedir.
FABRAZYME 35 mg Reçeteli Satılır mı? Devlet Tarafından Ödenir Mi?
FABRAZYME beyaz reçete ile satılmaktadır.
FABRAZYME 35 mg Fiyatı Nedir?
FABRAZYME fiyatı 77.385,59 Türk lirasıdır.
FABRAZYME 35 mg Prospektüs PDF
FABRAZYME prospektüsüne buradan ulaşabilirsiniz.
FABRAZYME 35 mg Hakkında Sık Sorulan Sorular
FABRAZYME (35 mg) Etken Maddesi Nedir?
FABRAZYME etken maddesi agalsidaz betadır.
FABRAZYME (35 mg) Emzirme Döneminde Kullanılır Mı?
FABRAZYME ilacının emzirme döneminde kullanılması tavsiye edilmez.
FABRAZYME (35 mg) Reçete İle Satılır Mı?
FABRAZYME beyaz reçete ile satılmaktadır.
FABRAZYME (35 mg) Güncel Fiyatı Nedir?
FABRAZYME güncel fiyatı 77.385,59 Türk lirasıdır.