GABASET 100 mg 20 Kapsül Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Fiyatı Nedir?

GABASET 100 mg 20 Kapsül

GABASET 100 mg 20 Kapsül

Etken Madde :

Gabapentin

ATC Kodu :

N - SİNİR SİSTEMİ

N03 ANTİEPİLEPTİKLER

N03A ANTİEPİLEPTİKLER

N03AX Diğer

N03AX12 gabapentin

SB ATC :

N02BF01

Reçete Durumu :

Kontrole Tabi Reçete ile satılır.

İlaç Firması :

BİOFARMA İLAÇ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Barkod :

8699578151218

Satış Fiyatı :

44.68 ₺

Sitemizde ilaç satışı yapılmamaktadır. Belirtilen ilaç fiyatı eczaneler için önerilen satış fiyatı olup, değişkenlik gösterebilir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan bebegimlehayat.com yasal sorumluluk altında değildir.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Nedir ve Ne İşe Yarar?

GABASET, epilepsi ve nöropatik ağrı tedavisinde kullanılan bir tür antiepileptik ilaçtır. Her pakette 100 mg gabapentin içeren 20 kapsül içeren krem ​​renkli kapsüller halinde gelir. Kapsüller sığır kaynaklarından elde edilen jelatin ve sığır sütünden elde edilen laktoz monohidrat ile yapılır. GABASET, yayılabilen epileptik nöbetlerin belirli türleri için diğer tedavilerin yeterli olmadığı durumlarda doktorlar tarafından reçete edilir. 6 yaş üstü bireylere mevcut tedavilerine ek olarak reçete edilebilir. GABASET aynı zamanda sıcaklık, yanma, zonklama, çarpıntı, ateş veya bıçaklanma hissi olarak tanımlanabilecek nöropatik ağrının giderilmesinde de kullanılır. 12 yaş üstü çocuklarda ve yetişkinlerde ağrı tedavisinde GABASET tek başına kullanılabilir.

GABASET 100 mg 20 Kapsül İçeriği

GABASET etkin madde olarak gabapentin, yardımcı madde olarak laktoz monohidrat (sığır sütünden elde edilen), mısır nişastası, talk [E553(b)], titanyum dioksit (E171), jelatin (sığır jelatini) içermektedir.

GABASET 100 mg 20 Kapsül İçeriğindeki Yardımcı Maddeler Hakkında Uyarılar

GABASET laktoz içerir. Eğer daha önce doktorunuz tarafından size bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu konusunda bilgilendirilmişseniz bu ilacı almadan önce lütfen doktorunuzla temasa geçiniz.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Nasıl Kullanılır?

GABASET kullanımında doktorunuzun vereceği talimatlara kesinlikle uyulması gerekmektedir. Herhangi bir şüpheniz varsa doktorunuzdan veya eczacınızdan rehberlik almanız önemlidir. Doktorunuz sizin için uygun dozajı belirleyecek ve GABASET kullanmaya devam edip etmeyeceğiniz veya kullanmayı bırakacağınız konusunda tavsiyelerde bulunacaktır.

Epilepsi tedavisinde yetişkinler ve 12 yaşın üzerindeki çocuklar için olağan başlangıç ​​günlük dozu 300 mg ile 900 mg arasında değişmektedir. Doktor, maksimum günlük doz olan 3.600 mg'a kadar dozu kademeli olarak artırabilir. Genellikle bu doz gün boyunca alınacak üç ayrı doza bölünür.

Nöropatik ağrıyı tedavi etmek için doktorunuzun tavsiyesine uymanız ve GABASET kapsüllerini almanız önemlidir. Başlangıç ​​dozajı tipik olarak günde 300 mg ila 900 mg arasında değişir ve doktorunuz bunu yavaş yavaş maksimum 3.600 mg'a kadar artırabilir. Doktorunuz genellikle gün içine yayılmış üç doza bölünen GABASET'in nasıl kullanılacağına ilişkin talimatlar verecektir.

GABASET yeterli miktarda sıvı ile birlikte yalnızca ağızdan ve çiğnenmeden alınmalıdır.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Yan Etkileri Nelerdir?

GABASET'in içeriğindeki maddelere duyarlı olan kişilerde kullanımı yan etkilere neden olabilir. Dudakların şişmesi, deri döküntüsü ve saç dökülmesi gibi belirtiler ciddi bir alerjik reaksiyona işaret edebilir. Ek olarak, inatçı karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma akut pankreatit belirtileri olabilir; normal nefes almada zorluk ise acil yardım gerektiren solunum sorunlarının bir işareti olabilir. Bu yan etkilerin her biri son derece ciddidir ve eğer varsa, derhal tıbbi müdahale veya hastaneye kaldırılma gerekli olabilir. GABASET cilt, karaciğer veya kan hücreleri gibi vücudun diğer kısımlarını etkileyebilecek ciddi ve yaşamı tehdit eden alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu gibi durumlarda ciltte gözle görülür herhangi bir kızarıklık olmasa bile hastaneye yatırılması veya GABASET tedavisinin kesilmesi gerekebilir.

Ayrıca deri döküntüsü, kurdeşen, ateş, bezlerde şişme, dudaklarda, boğazda veya dilde şişme, ciltte veya gözlerde sararma, anormal morarma veya kanama, şiddetli yorgunluk, halsizlik, beklenmeyen kas ağrısı ve sık enfeksiyon gibi belirtiler ​​olabilir. Doktorunuz bu belirtilere göre GABASET tedavisine devam edilip edilmeyeceğine karar verecektir.

Son olarak, eğer hemodiyalize giriyorsanız ve kas ağrısı veya zayıflığı yaşıyorsanız, acil tıbbi müdahale veya hastaneye kaldırılma gerekebileceğinden derhal doktorunuza bilgi vermeniz çok önemlidir.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Kullanmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Gabapentin veya GABASET'in içeriğindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığınız veya alerjiniz varsa, bu ilacı kullanmaktan kaçınmanız önerilir. Ayrıca yakın zamanda akut pankreatit geliştiyse GABASET kullanılmamalıdır.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eğer kişinin böbrek problemi varsa, doktor farklı bir dozaj reçete edebilir. Hemodiyaliz hastalarının kas ağrısı ve güçsüzlük yaşaması durumunda doktorlarına bilgi vermeleri gerekmektedir. Sürekli mide ağrısı, bulantı ve tekrarlayan kusma, ani veya hemorajik pankreatit belirtileri olabilir ve acil tıbbi konsültasyon gereklidir.

GABASET kullanımının doktora danışmadan kesilmesi, kesintisiz epileptik nöbetlere neden olabilir. GABASET® kullanımı sırasında diğer antiepileptik ilaçlar gibi nöbet sıklığında artış veya yeni tip nöbetler görülmesi durumunda doktora bilgi verilmelidir. Karışık nöbetler, özellikle de minör nöbetler geçiren bireyler doktorlarını bilgilendirmelidir.

Çocuklar ve ergenler için, öğrenmeyi, zekayı ve gelişimi etkileyebileceğinden, 36 haftadan uzun süreli tedavi düşünülürken dikkatli olunmalıdır.

Opioid kullananlarda, özellikle 65 yaş üstü kişilerde uyuşukluk, ekstremitelerde ödem ve halsizlik görülebilir. Gabapentin kullanımına bağlı bağımlılık ve uyuşturucu kullanımı vakaları rapor edilmiştir ve bu sorunlarla ilgili geçmişi olan kişilerin doktorlarını bilgilendirmeleri gerekmektedir.

Gabapentin tedavisi sırasında ani aşırı duyarlılık belirtileri, şiddetli eozinofili ve sistemik belirtilerle birlikte ilaç döküntüsü ortaya çıkabilir ve bu belirtileri yaşayanların derhal doktorlarına başvurmaları gerekmektedir.

Kaslarda zayıflık, hassasiyet veya ağrı, idrar renginde değişiklik veya anormal kan testi sonuçları yaşayan kişiler vakit kaybetmeden doktorlarına başvurmalıdır. Gabapentin tedavisi uyuşukluğa ve baş dönmesine neden olabileceğinden dikkatli olunması tavsiye edilir. Bu uyarılar daha önce yaşanmış durumlar için de geçerlidir, böyle bir durumda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Kullanımında Özel Durumlar

Eğer hemodiyaliz işlemlerinden geçiyorsanız doktorunuz size özel dozaj ayarlaması yapacaktır. Bu ilaç hakkında karaciğer sorunu yaşayan hastalarla herhangi bir araştırma yapılmamıştır, karaciğer probleminiz varsa doktorunuza mutlaka bilgi vermeniz gerekmektedir.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Yiyecek ve İçecekle Kullanımı

GABASET yemekle birlikte veya yemeklerden bağımsız şekilde alınabilir. GABASET kullanırken alkol alınmaması tavsiye edilir. GABASET kullanırken alkol almak ilacın yan etkilerinin görülme olasılığını arttırmaktadır.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Almanız Gereken Dozdan Fazlasını Aldıysanız Ne Olur?

GABASET’i tavsiye edilenden fazla kullandıysanız bir doktor veya eczacınıza danışınız. Aşırı dozlar bilinç kaybı, baş dönmesi, bulanık görme ve konuşma güçlüğü gibi semptomlara neden olabilir. Ayrıca uyuşukluk, baş dönmesi ve ishal gibi yan etkilerin artmasına da yol açabilir. GABASET'in aşırı dozda alınması durumunda, özellikle diğer merkezi sinir sistemi depresan ilaçları ile kombine edildiğinde komaya neden olabilir. Bu gibi durumlarda doktorunuza başvurunuz veya en yakın acil servise başvurunuz. Hastane personelinin kolayca tanıyabilmesi için GABASET kapsülleri, ambalajları ve kullanım talimatları dahil kullanılmamış tüm ilaçları yanınızda getirdiğinizden emin olun.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Kullanmayı Unuttuysanız Ne Olur?

Bir dozu almayı unutursanız ve bir sonraki dozunuzun zamanı henüz gelmemişse, ilacınızı hatırladığınız anda almayı unutmayınız. Son dozu aldıktan sonra bir doz almayı unutursanız ve üzerinden 12 saatten fazla zaman geçerse, daha sonra ilave bir GABASET dozu almayınız. Doktorunuzun alıp almayacağınıza karar vermesi gerekir.

Unutulan dozları telafi etmek için çift doz almaktan kaçının.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Diğer İlaçlarla Kullanılabilir Mi?

GABASET ile etkileşime girebilecek ilaçlar arasında, etkilerini artırabilecek opioidler (morfin gibi) yer alır ve doktor rehberliğinde dikkatli kullanılmalıdır. Alüminyum veya magnezyum içeren antasitlerin eş zamanlı kullanımı GABASET'in mideden emilimini azaltabileceğinden, antasit kullanımından en az 2 saat sonra alınmalıdır.

GABASET bazı laboratuvar testlerini etkileyebilir, bu nedenle idrar testi gerektiğinde doktorun bilgilendirilmesi önemlidir. GABASET, tedavinin bir parçası olarak doktor tarafından özel olarak önerilmedikçe tek başına kullanılmamalıdır.

Bazı epilepsi ilaçlarıyla herhangi bir etkileşim gözlemlenmemiştir, ancak doktor durumu değerlendirecektir. Alkol veya merkezi sinir sistemini etkileyen ilaçlar GABASET'in yan etkilerini artırabilir.

GABASET'in simetidin veya probenesid gibi ilaçlarla kombine edilmesinin etkileri doktor tarafından değerlendirilmelidir. Özellikle sinir sistemini baskılayıcı etkisi olan bitkisel ürünler GABASET ile kullanılmamalıdır.

Kediotu, sarı kantaron, kava biberi ve gotu kola gibi bitkisel ürünler potansiyel olarak GABASET ile etkileşime girebilir. Çuha çiçeği adı verilen bitkisel ürün nöbet eşiğini düşürebilir ve birlikte kullanılmamalıdır.

Doktorla görüşmeden önce konvülsiyonlar, uyku bozuklukları, depresyon veya diğer nörolojik/psikiyatrik sorunlar için kullanılan ilaçlar hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda alıyorsanız ya da yakın zamanda aldıysanız, doktorunuza ya da eczacınıza bilgi vermeniz önemlidir.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Nasıl Saklanmalıdır?

GABASET'in ambalajında ​​kaldığından ve çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği bir yerde saklandığından emin olun. Ürünü belirtilen son kullanma tarihleri ​​içerisinde kullanın. Kuru bir yerde, 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayın. Ambalajın üzerinde belirtilen son kullanma tarihi geçtikten sonra GABASET’i kullanmayınız.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Kimler Kullanabilir?

65 yaş ve üzerindeyseniz ve böbrek rahatsızlığınız yoksa GABASET'i önerilen dozda almalısınız. Bununla birlikte, eğer böbrek hastalığınız varsa, doktorunuz değiştirilmiş bir dozaj programı önerebilir ve/veya alternatif bir dozaj önerebilir.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Bebeklere Verilebilir Mi?

Bebeklerde GABASET 100 mg (20 Kapsül) kullanımı için doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Yaşlılara Verilebilir Mi?

Yaşlılarda GABASET 100 mg (20 Kapsül) kullanımı doktor önerisiyle mümkündür.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Gebelikte ve Emzirme Döneminde Kullanılır Mı?

Gebelikte ve emzirme döneminde GABASET 100 mg (20 Kapsül) kullanımı için doktorunuzla konuşmanız gerekmektedir.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Reçeteli Satılır mı? Devlet Tarafından Ödenir Mi?

GABASET kontrole tabi reçete ile satılmaktadır.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Fiyatı Nedir?

GABASET güncel fiyatı 44.68 Türk lirasıdır.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Prospektüs PDF

GABASET prospektüsüne buradan ulaşabilirsiniz.

GABASET 100 mg 20 Kapsül Hakkında Sık Sorulan Sorular

GABASET 100 mg (20 Kapsül) Etken Maddesi Nedir?

GABASET 100 mg (20 Kapsül) etken maddesi gabapentindir.

GABASET 100 mg (20 Kapsül) Emzirme Döneminde Kullanılır Mı?

Gebelikte ve emzirme döneminde GABASET 100 mg (20 Kapsül) kullanımı için doktorunuzla konuşmanız gerekmektedir.

GABASET 100 mg (20 Kapsül) Reçete İle Satılır Mı?

GABASET kontrole tabi reçete ile satılmaktadır.

GABASET 100 mg (20 Kapsül) Güncel Fiyatı Nedir?

GABASET güncel fiyatı 44.68 Türk lirasıdır.