FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Fiyatı Nedir?

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL

Etken Madde :

Anti hemofilik faktör 8

ATC Kodu :

B - KAN VE KAN YAPICI ORGANLAR

B02 ANTİHEMORAJİKLER

B02B VITAMİN K VE DİĞER HEMOSTATİKLER

B02BD Kan koagülasyon FAKTORleri

B02BD02 anti hemofilik FAKTOR 8

SB ATC :

B02BD02

Reçete Durumu :

Turuncu Reçete ile satılır.

İlaç Firması :

ER-KİM İLAÇ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Barkod :

8699538983545

Satış Fiyatı :

7085.63 ₺

Sitemizde ilaç satışı yapılmamaktadır. Belirtilen ilaç fiyatı eczaneler için önerilen satış fiyatı olup, değişkenlik gösterebilir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan bebegimlehayat.com yasal sorumluluk altında değildir.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Nedir ve Ne İşe Yarar?

FACTANE, kanamayı durduran ve vücutta doğal olarak bulunan bir protein olan insan pıhtılaşma FAKTORü VIII'in aktif maddesini içeren bir ilaçtır. Bu protein normal kan pıhtılaşmasında rol oynar ve uzun süreli kanamayı önler. FACTANE, her 5 mL'lik flakonda 500 I.U. aktif madde içeren toz ve enjeksiyonluk solvent formunda mevcuttur. Toz ve çözücü birlikte karıştırıldığında ortaya çıkan çözelti ya renksiz ya da hafif opaktır.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL İçeriği

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL etken madde olarak IU liyofilize insan koagülasyon FAKTORü VIII; yardımcı madde olarak glisin, lizin hidroklorür, kalsiyum klorür, sukroz, mannitol (E421) ve enjeksiyonluk su içermektedir.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL İçeriğindeki Yardımcı Maddeler Hakkında Uyarılar

İlaç uyarı gerektirecek bir yardımcı madde içermemektedir.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Nasıl Kullanılır?

Tedaviyi hemofili A hastalarının tedavisinde deneyimli bir doktor başlatmalıdır. Daima bu kullanma talimatında yer alan veya doktorunuzun belirttiği talimatlara uyun. Emin değilseniz doktorunuza, eczacınıza veya hemşirenize danışın. Doktorunuz vücut ağırlığınız, hemofili hastalığınızın şiddeti, kanamanın yeri ve miktarı, genel sağlığınız, FAKTOR VIII inhibitörlerinin varlığı ve tıbbi müdahalenin türü gibi FAKTORlere göre uygun enjeksiyon dozajını ve sıklığını belirleyecektir.

Uygun doz IU (birim miktar) cinsinden ifade edilir. Tedaviniz sırasında doktorunuz, Faktör VIII seviyenizi ve Faktör VIII inhibitörlerinin varlığını kontrol etmek de dahil olmak üzere izleme amaçlı kan testleri yaptırmanızı önerecektir. Bu test sonuçlarına göre doktorunuz ilacın dozajını ve uygulama sıklığını ayarlamaya karar verebilir. Doktorunuz FACTANE enjeksiyonlarının önerilen sıklığı konusunda sizi bilgilendirecektir. Enjeksiyon sıklığı, kanamanızın şiddetine ve tedavinin ne kadar iyi sonuç verdiğine bağlı olarak doktorunuz tarafından değiştirilebilir.

Kullanıma hazır opak çözelti, dakikada 4 mL’yi geçmeyecek şekilde yalnızca intravenöz olarak infüzyon halinde uygulanabilir.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Yan Etkileri Nelerdir?

FACTANE'ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde diğer ilaçlarda olduğu gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. Aşağıdaki belirtilerden herhangi biri meydana gelirse, FACTANE kullanmayı bırakıp derhal tıbbi yardım almanız veya en yakın hastanenin acil servisine başvurmanız önemlidir: aşırı duyarlılık ve alerjik reaksiyonlar, kaşıntı, yaygın ürtiker, kurdeşen gibi başlangıç ​​belirtileri, göğüste sıkışma, hırıltı ve nefes darlığı. düşük kan basıncı. Bu semptomların ortaya çıkması durumunda tedavi derhal durdurulmalı, şok oluşması durumunda derhal semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Bu ilacı kullanırken alerjik reaksiyon yaşama riski vardır ve bazı durumlarda bu reaksiyonlar şiddetli olabilir.

Oluşabilecek alerjik reaksiyonların semptomları arasında baş ağrısı, yüzde veya boğazda şişlik, enjeksiyon yerinde yanma hissi ve kaşıntı, üşüme ve titreme, ciltte kızarıklık, kaşıntı ve döküntü, düşük tansiyon, aşırı halsizlik, bulantı ve kusma, huzursuzluk, hızlı kalp atışı, göğüste rahatsızlık, karıncalanma ve hırıltı (astıma benzer) bulunmaktadır.

Daha önce Faktör VIII ilaçları almamış çocuklarda inhibitör antikorlar oluşabilir. Bu olay çok yaygındır ve 10 hastadan 1’inden fazlasında görülür. Ancak daha önce Faktör VIII ile tedavi edilmiş hastalarda risk yaygın değildir (100 hastada 1'den az). Böyle bir durumda ilaç istenilen etkiyi göstermeyebilir ve hastada kalıcı kanama olabilir. Bu durumda derhal doktorunuza başvurmanız önemlidir. Ayrıca çok nadir de olsa vücut ısısının yükselmesi ihtimali de vardır.

Bunların yanında, daha önceden hiçbir FAKTOR VIII ürünü ile tedavi edilmemiş çocuklarda çok yaygın görünen yan etkilerden birisi HTGH yani Faktör VIII inhibisyonudur. Yaygın görünen yan etkilerin arasında baş ağrısı ve sıcak basması vardır. Yaygın olmayan yan etkiler ise alerjik reaksiyon, migren, tat değişikliği, bulantı, ekstremitede ağrı, enjeksiyon bölgesinde kızarıklık ve TGH şeklinde sıralanabilir.

Ne kadar yaygın olduğu belirlenemeyen yan etkilerse anafilaksi olarak bilinen ani aşırı duyarlılık gibi reaksiyonlar, huzursuzluk, baş ağrısı, uyuşukluk ve karıncalanma, taşikardi veya hızlı kalp atışı, hipotansiyon (düşük kan basıncı), kızarmayı, nefes darlığı, bulantı, kusma, dudaklar, dil, gırtlak, eller ve ayaklar gibi çeşitli bölgelerde şişliklerin yanı sıra kaşıntı, ciltte kızarıklık ve deri döküntüsü, anjiyo ödem olarak bilinen aşırı duyarlılık semptomlarının eşlik ettiği yoğun kaşıntı veya şiddetli deri döküntüsü, göğüste sıkışma hissi, lokal ödem, genel ödem, ilacın uygulandığı (infüzyon) bölgede ağrı, titreme, yorgunluk ve yüksek ateş şeklinde sıralanmaktadır.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Kullanmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

FACTANE, birden fazla kişiden toplanan insan kanının plazmasından türetilir. Kan veya plazmadan yapılan ilaçları alan hastalara enfeksiyon etkenlerinin bulaşmasını önlemek için önlemler alınır. Bu önlemler arasında yüksek riskli kan bağışçılarının belirlenmesi, plazma bağışçılarının dikkatli bir şekilde seçilmesi ve kan bağışlarının ve plazma havuzlarının virüs veya enfeksiyon belirtileri açısından kapsamlı bir şekilde kontrol edilmesi yer alır. Bu ürünlerin üreticileri ayrıca plazma işleme süreci sırasında virüsleri saflaştırmaya veya nötralize etmeye yönelik adımlar da içerir. Ancak bu önlemlere rağmen insan plazmasından üretilen ilaçların uygulanması sırasında enfeksiyon bulaşma ihtimali her zaman vardır. Bu risk özellikle HIV, Hepatit A, Hepatit B, Hepatit C gibi virüsler ve parvovirüs B19 gibi zarfsız virüslerle ilişkilidir. Gelecekteki hastalıklar ile kullanılan ürünler arasındaki potansiyel bağlantıyı dikkate almak da önemlidir, dolayısıyla kullanılan ürünün adının ve seri numarasının kaydını tutmak gerekir.

Ayrıca, pıhtılaşma FAKTORleri alan hastalara, özellikle de Hepatit A ve B'ye yönelik uygun aşılamanın önerilmesi önerilebilir. FACTANE'ın yalnızca tek kullanımlık olduğunu ve yeniden kullanılmaması veya başka bir hastayla paylaşılmaması gerektiğini unutmamak önemlidir. Başka şekillerde kullanımının engellenmesi önemlidir.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yardımcı maddelerden herhangi birine alerjiniz varsa, etkin maddeyi (insan pıhtılaşma FAKTORü VIII) veya yardımcı maddeleri içeren ilacı kullanmayınız.

Hemofili A'nın FAKTOR VIII inhibitörü olsun veya olmasın FACTANE ile tedavisi deneyimli bir hematolog tarafından uygulanmalıdır. FACTANE kullanan doktorunuz tedavinin potansiyel faydalarını değerlendirecek ve FAKTOR VIII düzeyleri açısından kanınızı düzenli olarak test edecektir. Doktorunuz seviyenizi kontrol ettirmenizi önerecektir. Eğer kanamanızın mevcut dozla kontrol altına alınamadığını düşünüyorsanız doktorunuza başvurunuz. Bunun çeşitli nedenleri olabileceğinden doktorunuza danışmanız önemlidir.

Bazı kişiler bu ilacı kullanırken FAKTOR VIII inhibitörleri olarak da bilinen FAKTOR VIII'e karşı antikorlar geliştirebilirler. Bu inhibitörler FACTANE'in kanamayı önleme ve yönetmedeki etkinliğini azaltabilir. Böyle bir durumda daha yüksek dozda FACTANE veya farklı bir ilaca ihtiyacınız olabilir. Doktorunuza danışmadan kanamanızı kontrol altına almaya çalışmamanız çok önemlidir. Önceden tıbbi yönlendirme olmadan toplam FACTANE dozunu artırmayın.

Daha önce FAKTOR VIII ürünleriyle tedavi gördüyseniz ve inhibitör deneyimi yaşadıysanız, bunun tekrar meydana gelme riski daha yüksektir. Bu nedenle doktorunuzu bu konuda bilgilendirmelisiniz. Faktör VIII inhibitörlerinin gelişimi, Faktör VIII içeren herhangi bir ilaçla tedavi sırasında ortaya çıkabilen bilinen bir komplikasyondur. Bu inhibitörler, özellikle yüksek seviyelerde, tedavinin etkinliğini engelleyebilir. Sizin veya çocuğunuzun inhibitörlerin gelişimi açısından yakından izlenmeniz gerekmektedir. FACTANE ile kanama kontrol altına alınamıyorsa derhal doktorunuza haber vermeniz önemlidir. Eğer ameliyat olacaksanız bu testler daha sık yapılacaktır.

Doktorunuz sizi alerjik reaksiyonun uyarı işaretleri hakkında bilgilendirecektir, herhangi bir semptom ortaya çıkarsa, tedaviyi derhal durdurmanız; tipine ve şiddetine bağlı olarak doktorunuzdan uygun tedaviyi istemeniz önemlidir.

FACTANE FAKTOR VIII dışında alerjik reaksiyonlara neden olabilecek eser miktarda insan proteini içerdiğinden dikkatli olunması önemlidir. Doğru dozda FACTANE birden çok kez uygulanıyorsa ve klinik yanıt alınamıyorsa veya plazma FAKTOR VIII düzeyleri istenilen konsantrasyona ulaşmıyorsa FAKTOR VIII inhibitörü aranması gerekir.

Kör hastalarda plazmada inhibitör varlığı özel olarak araştırılmalı ve uluslararası birimlerle ölçülmelidir.

Bu uyarılardan herhangi biri geçmişte olsa bile sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Kullanımında Özel Durumlar

Böbrek veya karaciğer fonksiyon bozukluğunuz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bilgi vermeniz ve talimatlarına uymanız önemlidir. Yetersiz böbrek ve/veya karaciğer fonksiyonu olan hastalara, FACTANE doktor tarafından belirlenen son derece düşük konsantrasyonlarda verilmeli ve mümkün olan en yavaş infüzyon hızında uygulanmalıdır. Düzenli böbrek fonksiyon testleri de yapılmalıdır.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Yiyecek ve İçecekle Kullanımı

Uygulama yöntemi açısından yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur. Bu nedenle aç veya tok karnına alınabilir.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Almanız Gereken Dozdan Fazlasını Aldıysanız Ne Olur?

FACTANE’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacıyla konuşunuz.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Kullanmayı Unuttuysanız Ne Olur?

Kesinlikle unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Diğer İlaçlarla Kullanılabilir Mi?

FACTANE ile diğer ilaçlar arasında şu ana kadar herhangi bir etkileşim gözlemlenmemiştir. Ancak bu tıbbi ürünün diğer ilaçlarla kombine edilmesi tavsiye edilmez. Eğer reçeteli veya reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya yakın zamanda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bilgi veriniz.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Nasıl Saklanmalıdır?

FACTANE'in ambalajında ​​kaldığından ve çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği bir yerde saklandığından emin olun. Buzdolabında 2-8°C arasında, donmamasına dikkat ederek saklayın. Dondurulmuş ürünleri çözmeyin veya kullanmayın. İlaç, hazırlandıktan hemen sonra, 25°C sıcaklıkta 3 saat içerisinde kullanılmalıdır. Işıktan korunması açısından orijinal kutusunda saklanması tavsiye edilir.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Kimler Kullanabilir?

FACTANE dozu ve infüzyon hızı dikkatli ayarlanırsa çocuklarda güvenle uygulanabilir. Doktor, 65 yaş üstü hastalarda dozu ayarlar ve daha yavaş bir infüzyon hızıyla uygular. Yetişkinlerde doz ayarlaması kişiye ve ihtiyaca göre yapılmaktadır.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Bebeklere Verilebilir Mi?

Bebeklerde FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL kullanımı için doktorunuzla konuşmanız gerekmektedir.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Yaşlılara Verilebilir Mi?

Yaşlılarda FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL kullanımı için doktor doz ayarlamasını yapmaktadır.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Gebelikte ve Emzirme Döneminde Kullanılır Mı?

Gebelikte ve emzirme döneminde FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL kullanımı için kesinlikle doktorunuza veya eczacınıza danışmanız gerekmektedir. Hemofili A, ağırlıklı olarak erkeklerde görülen bir durumdur ve sonuç olarak faktör VIII konsantrelerinin hamile kadınlar üzerindeki potansiyel olumsuz etkileri araştırılmamıştır. Kesinlikle gerekli olmadıkça hamilelik döneminde FACTANE kullanımından kaçınılması tavsiye edilir. Tedavi görürken hamileliğinizin farkına varırsanız derhal doktorunuzla veya eczacınızla iletişime geçmeniz çok önemlidir.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Reçeteli Satılır mı? Devlet Tarafından Ödenir Mi?

FACTANE FAKTOR turuncu reçete ile satılmaktadır.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Fiyatı Nedir?

FAKTANE FAKTOR güncel fiyatı 7.085,63 Türk lirasıdır.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Prospektüs PDF

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL prospektüsüne buradan ulaşabilirsiniz.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Hakkında Sık Sorulan Sorular

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Etken Maddesi Nedir?

FACTANE FAKTOR etken maddesi anti hemofilik faktör 8’dir.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Emzirme Döneminde Kullanılır Mı?

Emzirme döneminde FACTANE FAKTOR kullanmadan önce kesinlikle doktorunuza danışınız.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Reçete İle Satılır Mı?

FACTANE FAKTOR turuncu reçete ile satılmaktadır.

FACTANE FAKTOR VIII 500 I.U./10 mL Güncel Fiyatı Nedir?

FACTANE FAKTOR güncel fiyatı 7.085,63 Türk lirasıdır.